Hon utses till Årets läkemedelsprofil

Årets läkemedelsprofil tilldelas Stina Salomonsson och Cecilia de Pedro utses till årets apoteksprofil 2021 av branschtidningarna  Läkemedelsmarknaden och Apoteksmarknaden.

Cecilia de Pedro är hållbarhetschef på Apotek hjärtat och tilldelas priset årets apoteksprofil eftersom hon arbetat med att göra apoteksbranschen mer hållbar. I juryns motivering lovordas de Pedro som pionjär inom området.

Årets läkemedelsprofil blir läkemedelsbolaget MSD:s Stina Salomonsson. Hon har under flera år lett samarbetet mellan Karolinska institutet och MSD.

Förlängt samarbete

Samarbetet fokuserar på att sätta patienten i centrum och på användandet av RWD, real world data. Under Salomonssons ledning har det samarbetet förlängts med fem år.

Juryn som utsett de båda vinnarna består av Läkemedelsmarknadens och Apoteksmarknadens redaktioner. Båda nyhetstjänsterna ingår i Dagens Medicin och DI-gruppen.

Forrige artikel Uppsala-forskare åtalas för brott mot etikprövningslagen Næste artikel Ny ambassadör i Portugal
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.