Jägarnas riksförbund byter generalsekreterare

Per Wanström slutar som generalsekreterare för Jägarnas riksförbund, JRF, och går till en nyinrättad tjänst i samma organisation. Han kommer att efterträdas av Anders Lindström.

Anders Lindström har arbetat hos vapentillverkaren Sako, på butikskedjan Interjakt och på branschorganisationen Jaktgrossisterna. Han är även en av grundarna av föreningen Sveriges jägare.

– Jag tror att min praktiska erfarenhet från branschen kommer samspela med min ledarskapsstil och ge JRF bra förutsättningar att utvecklas, säger Anders Lindström i ett pressmeddelande.

Han tillträder den 1 juni och kommer att slussas in i arbetet av den nuvarande generalsekreteraren Per Wanström som kommer att gå till en nyinrättad tjänst som verksamhetsutvecklare.

– Vi tror att Per Wanström är helt rätt person för den tjänsten eftersom få personer har så gedigen kunskap om JRF och våra medlemmar som han, säger JRF:s ordförande Solveig Larsson.

Som verksamhetsutvecklare kommer han arbeta för att binda ihop förbundets olika verksamheter, vilket är en del av det framtidsarbete som JRF genomför.

Forrige artikel Därför drog Pim van Dorpel tillbaka sin LO-kandidatur Därför drog Pim van Dorpel tillbaka sin LO-kandidatur Næste artikel Tidigare MP-ledamöter gick över till V – lämnar i protest Tidigare MP-ledamöter gick över till V – lämnar i protest
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.