Jens Holm kan byta från riksdagen till kommunfullmäktige

Jens Holm lämnade riksdagspolitiken i protest mot Vänsterpartiets kursändring i klimatpolitiken. Nu ser han ut att få en plats i kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Vänsterpartiet gjorde ett framgångsrikt kommunval i Stockholm och blir tredje största parti med 16 mandat. Det innebär att Jens Holm, som står på plats 16 på partiets valsedel i Stockholms stad, ser ut att få en plats i kommunfullmäktige – med förbehållet att någon kryssar sig förbi.

Därmed håller sig Jens Holm kvar i politiken, efter att ha lämnat riksdagspolitiken i protest mot Vänsterpartiets kursändring i klimatpolitiken.

Oväntad plats

Han räknade inte med att Vänsterpartiet skulle göra en såpass starkt val att han skulle få en plats, skriver han i ett sms till Altinget, men tycker att det ska bli kul att ta plats i kommunfullmäktige. ”Finns stort värde i att skapa mer rättvisa och klimatomställning i landets huvudstad”, skriver han.

{{toplink}}

Forrige artikel Kristersson får sonderingsuppdrag – ny talman avgör nästa steg Kristersson får sonderingsuppdrag – ny talman avgör nästa steg Næste artikel Byggandet avgjorde valet i Knivsta – vill omförhandla fyrspårsavtalet Byggandet avgjorde valet i Knivsta – vill omförhandla fyrspårsavtalet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.