Jörgen Andersson (M) lämnar riksbankskommittén

Efter SVT:s avslöjande att Jörgen Andersson har suttit i bolagsstyrelser med personer dömda för ekobrott lämnar denne sin post i riksbankskommittén.

I veckan avslöjade SVT att den tidigare riksdagsledamoten Jörgen Andersson (M) gått in i flera bolag utan att rapportera detta till riksdagsförvaltningen. Detta samtidigt som han var ledamot i finansutskottet.

Nu väljer Andersson att lämna den parlamentariska riksbankskommittén som bland annat ska se över penningpolitikens mål och medel. Kommittén ska lämna sitt slutbetänkande i maj nästa år.

Avhoppet gör att Moderaterna nu inte har någon ledamot i kommittén som har varit med från början. Den andra moderata kommittéstolen innehar nu Niklas Wykman men under de knappa två år som kommittén har arbetat har den hunnits innehas av i tur och ordning Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Jonas Jacobsson Gjörtler.

Läs också: Turbulent för moderater i riksbankskommittén

Forrige artikel Sparkad generaldirektör söker samma jobb Næste artikel Tidigare riksbankschef död
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.