Kandiderar till nytt språkrör mot valberedningens förslag

Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom står inför ett ledarskifte. Två talespersoner strider om språkrörsposten inför årsmötet i februari.

I december meddelade Aida Badeli, språkrör sedan 2019, att hon avgår i samband med ungdomsförbundets riksårsmöte i februari. Valberedningen har efter det föreslagit att sittande språkrör Rebecka Forsberg väljs om samt att årsmötet väljer Leon Mc Manus, ledamot av förbundsstyrelsen och ekonomisk- och arbetsmarknadspolitisk talesperson, till nytt språkrör.

Men nu väljer Erik Wahlström att utmana valberedningens förslag. Han är i dag ungdomsförbundets klimat- och energipolitiska talesperson.

”Vi behöver krisinsikt. Självklart påverkas vi av externa faktorer som en högervåg bland unga och svartmålning av vår politik. Men det duger inte att skylla på det”, skriver Wahlström på Facebook.

”Självklart kommer klimatomställningen med en massa sociala frågor, och där ska vi vara tydliga med att vi vill ha en rättvis omställning – men all vår politik måste utgå från klimatet”.

Grön ungdoms riksårsmöte hålls den 2–3 februari.

Forrige artikel Tidigare statssekreterare blir S nya politiska chef Næste artikel Friluftsfrämjandets tidigare kommunikationschef går till konsultbolag
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.