Karolinska blir ordförande i europeisk sjukhusallians

Karolinska universitetssjukhuset tar över ordförandeskapet i European University Hospitals Alliance, EUHA.

Under sitt ordförandeskap kommer Karolinska att prioritera två av sjukvårdens utmaningar: kompetensförsörjning och effektivitet.

– Kompetensförsörjning och en ökad effektivitet är avgörande för att europeisk sjukvård ska lösa sitt uppdrag framöver. För att lyckas och för att öka tempot i den omvandling vi är inne i är det viktigt att vi lär av varandra, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga i ett pressmeddelande.

– Jag är glad över de erfarenheter och arbetssätt som vi tagit fram på Karolinska kan komma till nytta på fler universitetssjukhus.

EUHA består av tio universitetssjukhus i Europa och Karolinska universitetssjukhusets ordförandeskap sträcker sig till juni nästa år.

Forrige artikel Gustav Fridolin ställer sig bakom språkrörsutmanaren Gustav Fridolin ställer sig bakom språkrörsutmanaren Næste artikel Almega värvar näringspolitisk expert från PA-byrå
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.