Klimatministern värvar Lööfs tidigare pressekreterare

Anna Simon-Karlsson blir ny politiskt sakkunnig hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Hon började sin nya tjänst i måndags.

Anna Simon-Karlsson kommer närmast från en tjänst på pr-bolaget Bellbird. Dessförinnan arbetade hon som pressekreterare hos Annie Lööf (C) och tidigare hos Centerpartiet. Enligt Expressen började Anna Simon-Karlsson att arbeta som politiskt sakkunnig hos klimat- och miljöministern i måndags.

– Hon är en politisk begåvning. Jag vet att hon har en väldigt god strategisk känsla och en värderingsmässig grund som synkar väl med min. Hon kommer i princip vara den som arbetar närmast mig i det dagliga arbetet och vi kommer att fatta många beslut tillsammans, säger Romina Pourmokhtari till Expressen.

Enligt Expressen beskriver Pourmokhtari rekryteringen som en ”prestigevärvning”.

{{toplink}}

Forrige artikel Regeringen har hittat Säpo-utredare Næste artikel Centerns pressansvariga i Bryssel lämnar – har varit ”fett intensiva år” Centerns pressansvariga i Bryssel lämnar – har varit ”fett intensiva år”
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.