Kulturhus vinner internationellt arkitekturpris

Sara kulturhus i Skellefteå tilldelades ett pris under World Architecture Festival (WAF).

Med sina 20 våningar är Sara kulturhus ett av världens högsta trähus. Under WAF Awards i Lissabon förra veckan tilldelades kulturhuset i Skellefteå priset för årets bästa färdigställda kulturbyggnad.

Ansvariga arkitekter för bygget var Oskar Norelius och Robert Schmitz. De säger i ett pressmeddelande att de är hedrade över priset och att kulturhuset visar på kulturens kraft att skapa en attraktiv och inkluderande stadskärna.

I och med vinsten var träbyggnaden med och tävlade i priset för världens bästa byggnad. Det priset gick dock till 206 meter höga Quad Quarter Tower i Sydney, Australien.

Sara kulturhus ritades av byrån White arkitekter.

Forrige artikel De är nya medlemmar i kulturministerstaben De är nya medlemmar i kulturministerstaben Næste artikel Ex-statssekreterare får internationellt S-uppdrag Ex-statssekreterare får internationellt S-uppdrag
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.