Kungen norpar Försvarsmaktens kommunikationsdirektör

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Peder Ohlsson går vidare och blir förste adjutant och chef för H.M. Konungens stab. Luftstridsskolans chef Anna Siverstig efterträder Peder Ohlsson.

Peder Ohlsson går från tjänsten som Försvarsmaktens kommunikationsdirektör till att vara förste adjutant och chef för H.M. Konungens stab och befordras till generalmajor. 

In i hans ställe kliver Anna Siverstig. Hon kommer från en tjänst som chef för Luftstridsskolan.

– Jag är mycket förväntansfull och ödmjuk inför uppdraget som kommunikationsdirektör. Det är ett förtroende jag har fått och det ska jag ta hand om. Det blir spännande att leda kommunikationstjänsten i den dynamiska tid vi befinner oss i, säger Anna Siverstig som tillträder den 1 oktober.

Siverstig har arbetat drygt tre decennier inom Försvarsmakten: Vid flottiljerna F15, F4 och på Luftstridsskolan, vid Ledningsregementet, vid Försvarshögskolan och på Högkvarteret. Hon började som försvarsmeteorolog och har därefter varit stabsofficer och chef i olika befattningar.

Läs mer om de kungliga staberna här.

 

Forrige artikel Tidigare minister investerar i bemanningsföretag Tidigare minister investerar i bemanningsföretag Næste artikel Efter Martin Linder – han föreslås ta över Unionen Efter Martin Linder – han föreslås ta över Unionen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.