Kuylenstierna lämnar Göteborgs universitets styrelse

Regeringen har entledigat Johan Kuylenstierna som styrelseledamot för Göteborgs universitet.  

I september kliver Johan Kuylenstierna av som ordförande för Klimatpolitiska rådet och blir i stället generaldirektör för Formas. I samband med jobbytet släpper han också styrelseuppdraget som ledamot i Göteborgs universitets styrelse.  

Kuylenstierna är i dag även styrelseledamot i Sveaskog, WWF, Axfoundation och Mistra. Tidigare har det inte varit klart vilka uppdrag han skulle behöva ge upp.

 – Utgångsläget kommer att vara att jag lämnar mina andra uppdrag. Sedan kan det vara så att vissa uppdrag har en synergi med gd-rollen, vilket gör det aktuellt att stanna. Det finns ju generaldirektörer som sitter i styrelser. Men det blir en fråga som jag får diskutera med Regeringskansliet, sa Kuylenstierna till Altinget tidigare i år.  

Forrige artikel Civil rights defenders grundare har avlidit: ”Inspirerat generationer” Næste artikel Ex-minister ska ta fram strategi för den gröna omställningen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.