Länsstyrelse läckte 800 mejladresser till lodjursjägare

Länsstyrelsen i Kronobergs län har läckt mejladresserna till 800 jägare som anmält sig till lodjursjakt. Nu har länsstyrelsen rapporterat sig själv till Integritetsskyddsmyndigheten.

Den sista februari gick ett mejl ut från Länsstyrelsen i Kronobergs län, men myndigheten missade att anonymisera de 800 mottagarna och samtliga som tog emot mejlet kunde se varandras mejladresser. Det skriver tidningen Jakt och jägare.

Maria Unell, chef för naturskyddsenheten på länsstyrelsen i Kronobergs län, säger att hon beklagar det som har hänt.

– Vi reagerade så fort vi kunde och återkallade mejlet, men de som hade fått det och öppnade det hade ju redan sett. Anmälan om personuppgiftsincident skrevs till Integritetsskyddsmyndigheten av dataskyddsombudet efter att detta upptäckts, säger hon till Jakt och jägare.

En del mycket arga

De som har drabbats reagerade olika, enligt Unell. En del var förstående och andra var mycket upprörda arga, berättar hon.

– Först och främst, vi är väldigt ledsna över det inträffade och önskar att det gick att göra ogjort. Vi beklagar det verkligen och gör allt för att det inte ska ske igen, säger hon till tidningen.

Forrige artikel Ministern öppnar för höjt bostadsbidrag Ministern öppnar för höjt bostadsbidrag Næste artikel EU-öppning för sänkt pris vid pump EU-öppning för sänkt pris vid pump
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.