Lärarförbundet och Vision startar samarbete

I framtiden kommer personer som anställs som lärare men som saknar utbildning att bli medlemmar i Vision i stället för Lärarförbundet. Det visar det nya samverkansavtalet mellan de två fackförbunden.

Enligt ordförande Johanna Jaara Åstrand är Lärarförbundet till för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter. Därför kommer de som anställs som lärare, men som saknar en lärarutbildning, inte kunna gå med i förbundet efter årsskiftet. Dessa personer får i stället gå med i Vision.

– Vi kommer fortsätta jobba för att alla på en lärartjänst ska kunna skaffa sig relevant utbildning och bli medlemmar i Lärarförbundet, säger Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande. 

Vision har i dag medlemmar som arbetar inom skolan i andra yrken än lärare, till exempel administratörer och kuratorer. Förändringen kommer inte påverka Lärarförbundets nuvarande medlemmar. 

Forrige artikel Ny ledamot i utbildningsutskottet Næste artikel Ny gd för Statens kulturråd
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.