Lärarnas tidnings chefredaktör säger upp sig efter konflikten

Örjan Björklund har varit chefredaktör sedan 2015 och nu har det offentliggjorts att han har sagt upp sig.

Lärarnas tidning är facket Lärarförbundets egna tidning. Senaste åren har organisationens förändrats. Bland annat har tidningsavdelningen nu blivit en del av kommunikationsavdelningen på facket. De två avdelningarna kommer sitta i samma lokaler. Chefredaktören Örjan Björklund har kritiserat förändringarna flera gånger. Nu har han sagt upp sig.

Läs också: Lärarförbundet anställer lobbyister – konflikten kvarstår

– Dribblandet med det publicistiska uppdraget är det som ligger till grund för mitt beslut. Jag tror det går att bedriva schyst journalistik även på en sammanslagen avdelning – jag hoppas det i alla fall – men känner inte att jag vill vara den som gör det. Jag tror inte att man kan blanda journalistik och kommunikation, säger Örjan Björklund till tidningen Journalisten.

Örjan Björklund blir den tredje av fyra tidningschefer vid Lärarförbundet som slutar 2018. 

Forrige artikel Moderat riksdagsledamot får pris för sitt engagemang Næste artikel Journalistförbundets ordförande avgår
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.