Leif Lindström ställer inte upp för omval i Borlänge

Leif Lindström, Vänsterpartiets kommunalråd i Borlänge, ska inte kandidera till några tyngre poster i kommunen inför höstens val, meddelar Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

– Jag tycker att det är dags att lämna över till nya krafter och vill själv hitta andra vägar för mitt engagemang än att vara kommunalråd, säger Leif Lindström. Det viktiga nu är att lägga all kraft på den kommande valrörelsen och att arbeta för ett samhälle för alla, kommenterar Leif Lindström.

En längre konflikt inom Vänsterpartiet i Dalarna kulminerade före jul med att en begäran om att Leif Lindström skulle uteslutas ur partiet lämnades in till partiet. En dialog har sedan dess förts kring hur konflikterna ska kunna lösas och om Leif Lindströms roll i partiet.

–  Diskussionsklimatet har länge varit ett problem i distriktet och det gäller inte bara Leif Lindström. Vi är angelägna om att nu skapa ett bättre samarbetsklimat inom distriktet och att samla alla krafter som vill göra Sverige jämlikare och rättvisare igen, kommenterar Hanna Gedin, biträdande partisekreterare i Vänsterpartiet.

Forrige artikel Heimerson skriver bok om #metoo Næste artikel Sverige får fyra nya ambassadörer
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.