Liberalerna i Stockholm har utsett ny gruppledare

Liberalernas fullmäktigegrupp i Stockholm har utsett Lotta Edholms efterträdare. Det blir Jan Jönsson som tar över uppdraget som gruppledare. 

Det var i förra veckan som Lotta Edholm meddelade att hon lämnar sina uppdrag i Stockholms stad. Nu har hennes ersättare alltså utsetts. 

Läs också: Lotta Edholm (L) avgår efter 21 år

Det blir socialborgarrådet Jan Jönsson som tar över Edholms roll som gruppledare för Liberalerna i Stockholm. Jönsson har varit fritidspolitiker i 20 år och utsågs till socialborgarråd i Stockholm efter valet 2018. I dag är han dessutom ledamot i både partistyrelsen och partiledningen. 

– Avståndet växer mellan den som har alla möjligheter och den som har begränsad frihet. Ekonomisk och social utsatthet, otrygghet, intolerans, diskriminering, trångboddhet. Allvarliga problem som många möter i sin vardag. Jag vill använda min nya plattform i politiken till att skapa förändring, säger Jan Jönsson i ett pressmeddelande. 
 

Forrige artikel Han ska styra när Norrskog och Norra går samman Næste artikel Generaldirektör får förlängt
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.