LO sympativarslar i golfkonflikt

Samtliga LO-förbund är beredda att varsla i sympati med Kommunal efter att förhandlingarna mellan fackförbundet och Gröna arbetsgivare har strandat. 

Kommunal har varslat om strejk för personal på golfbanor. Anledningen är att arbetsgivarparten, Gröna arbetsgivare, inte vill höja lägstalönerna eller göra en extra satsning på lågavlönade i enlighet med LO-samordningen.

Nu backar LO-förbunden upp Kommunal. Samtliga förbund i LO-samordningen förbereder sympatiåtgärder för att stötta Kommunals avtalskrav. Varslen kommer att läggas snarast, meddelar LO i ett pressmeddelande

– Det är en principfråga som rör allas löner. Vi ruckar inte på kraven i LO:s samordning, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

LO-förbundet Fastighets har redan lagt ett varsel om städstrejk på bland annat Polypeptide och Ovako. Strejken bryter ut den 28 juni om inte frågan är löst innan dess.

– Gröna Arbetsgivare skulle få en särställning om de som enda arbetsgivarorganisation får ett undantag från märket. Det skulle öppna upp för osäkerheter på hela arbetsmarknaden. Det är inte ett alternativ, säger Joakim Oscarsson, avtalssekreterare för Fastighets.

 

Forrige artikel Trafikverkets dråpslag mot Vätternrundan och ideella – kräver betalt trots löften Trafikverkets dråpslag mot Vätternrundan och ideella – kräver betalt trots löften Næste artikel SKR ställer sig bakom vårdpersonalen: Ska inte ange papperslösa SKR ställer sig bakom vårdpersonalen: Ska inte ange papperslösa
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.