Lönelyft för AF:s nya gd

166 000 kronor i månaden och en bil för bruk både privat och i tjänsten. Det får Maria Hemström Hemmingson när hon tillträder som generaldirektör för Arbetsförmedlingen (AF) den 1 mars, enligt ett regeringsbeslut.

Det innebär ett rejält kliv uppåt på lönestegen – 54 procent – jämfört med de 107 800 kronor som hon i dag har som gd på Institutet för arbetsmarknads och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU).  

{{toplink}}

Maria Hemström Hemmingson får därmed också bättre betalt än företrädaren på posten, Maria Mindhammar, som hade 157 700 kronor i månaden.

Rikspolischef Petra Lundh är med sina månadsinkomst på 188 000 kronor den bäst betalda myndighetschefen.

Maria Hemström Hemmingsons förordnande gäller till och med den sista februari 2030.

Forrige artikel Två miljoner till samisk teater – vill bli nationalscen Två miljoner till samisk teater – vill bli nationalscen Næste artikel Region satsar på västgötskt läsande och ukrainskt kulturskapande Region satsar på västgötskt läsande och ukrainskt kulturskapande
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.