Mälardalens högskola letar ny rektor

Paul Pettersson har meddelat att han lämnar tjänsten som rektor för Mälardalens högskola i samband med att hans kontrakt löper ut i oktober nästa år. 

Enligt Pär Eriksson, ordförande i styrelsen för Mälardalens högskola, hade Paul Pettersson fått fortsätta som rektor om han hade velat. Anledningen till att han ändå väljer att inte förnya sitt kontrakt är att hans fru fått ett ledarjobb inom Ericsson som är placerat i Kalifornien. Därmed flyttar hela familjen under 2022.

– Under Pauls ledarskap har högskolan vuxit, utforskat nya vägar och visat Sverige att vi är redo att bli universitet. Hans insats i detta arbete kan inte överskattas. Jag hade gärna sett att Paul fortsatte som rektor, men har samtidigt full förståelse för hans beslut, säger Pär Eriksson till SVT Västmanland.

I våras röstade riksdagen igenom beslutet att Mälardalens högskola blir universitet. Beslutet träder i kraft från och med den 1 januari 2022, några månader innan Paul Pettersson slutar som rektor. Styrelsen för Mälardalens högskola har fattat beslut om att inleda rekryteringen av en ny rektor.

Forrige artikel Tidigare minister leder nytt välfärdsråd Næste artikel Gruvordförande och ex-minister får doktorshatt Gruvordförande och ex-minister får doktorshatt
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.