Mattias Bäckström Johansson vald till SD:s partisekreterare

Sedan i oktober har Mattias Bäckström Johansson varit Sverigedemokraternas tillförordnade partisekreterare. Nu har han också formellts valts till posten.

Det är Sverigedemokraternas partistyrelse som nu fattat beslut om att välja Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot sedan 2014, till partisekreterare efter Richard Jomshof (SD). 

– Utöver den pågående processen med att internutbilda och förbereda partiets tjänstemän i riksdagen inför ett eventuellt framtida intåg för partiet i regeringskansliet är min ambition att ytterligare växla upp arbetet med kompetensutveckling hos partiets distrikts- och lokalföreningar ute i landet. Vi har väldigt många duktiga lokalpolitiker runtom i Sverige, och vår målsättning är att ta vara på den enorma potential som finns, säger Mattias Bäckström Johansson i ett pressmeddelande.

”Hedrande”

Richard Jomshof utsågs efter valet till ordförande för justitieutskottet. Han var partisekreterare i sju år och tog över efter Björn Söder (SD) som var partisekreterare mellan 2005 och 2015.

Mattias Bäckström Johansson har tidigare varit energi- och näringspolitisk talesperson för partiet och är medlem av partistyrelsen.

– Det är naturligtvis mycket hedrande att ha fått partiets förtroende som partisekreterare. Partiet befinner sig i en väldigt intensiv och spännande period efter framgångarna i det senaste valet, och jag ser fram emot att få vara en del i organisationens utvecklingsarbete de kommande åren.

{{toplink}}

Forrige artikel Hon föreslås ta över Rikshems styrelse Næste artikel Talmannen prisar studenter: ”Bidrar till ökad förståelse”
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.