Moderaterna får ny kanslichef

Anna Pettersson Westerberg blir ny chef för Moderaternas riksdagskansli. 

Anna Pettersson Westerberg har lång erfarenhet av det politiska arbetet. Hon har tidigare arbetat på Riksrevisionen, Finansdepartementet och Socialdepartementet, samt varit sakkunnig i Pensionsgruppen och varit vice styrelseordförande i Finansinspektionen och i Min pension i Sverige AB. Hon har var även statssekreterare hos Ulf Kristersson när han var socialförsäkringsminister 2010-2014. 

Hennes senaste tjänst var som chefsekonom på försäkringsföretagens branschorganisation Svensk försäkring, och hon har en filosofie kandidatexamen i nationalekonomi från Lunds och Umeå Universitet.

– Moderaterna är Sveriges viktigaste politiska reformkraft. Och jag ser verkligen fram emot att bryta ny mark tillsammans med alla kvalificerade medarbetare vid partiets riksdagskansli och i samspel med alla moderata styren i landets kommuner och regioner, säger Anna Pettersson Westerberg i ett pressmeddelande. 

Anna Pettersson Westerberg tar över efter Hans Birger Ekström, som går i pension. 

– Vi är väldigt glada att Anna tackat ja till jobbet som chef för vårt riksdagskansli. Hon kommer nu att leda Moderaternas reformarbete med sikte på valet 2022. Det handlar om att utveckla ett politiskt program som tar tag i Sveriges stora problem och tar vara på alla våra möjligheter, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i ett pressmeddelande. 

 

Forrige artikel Emma Carlsson Löfdahl blir politisk vilde Næste artikel Ex-minister nominerad till styrelseordförande på Beckmans
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.