Muf-topp får internationellt uppdrag

Fredrik Hultman, internationell sekreterare för Moderata ungdomsförbundet, har valts in i styrelsen för International young democrat union (IYDU).

International young democrat union är en paraplyorganisation för ungdomsförbund med koppling till ett högerparti. Bland annat är ungdomsförbunden för tyska CDU, brittiska Konservativa partiet och de amerikanska republikanerna medlemmar. 

Årets möte, där Fredrik Hultman valdes in i styrelsen, var det första på flera år där Moderata ungdomsförbundet (Muf) deltog. Det eftersom organisationen länge varit splittrad i olika läger. 

– Förhoppningsvis kan detta årsmöte markera en nystart för hela organisationen. IYDU har en stor potential för oss i Muf att knyta kontakter med högerpartier utanför Europa. Sådana samarbeten kan bli viktiga i framtiden för att kunna ha goda kontakter med utländska regeringar, säger Fredrik Hultman i ett pressmeddelande.

Förutom internationell sekreterare i Muf är Hultman moderat kommunpolitiker i Uppsala. 

Forrige artikel Ny vd för Svensk Kärnbränslehantering Næste artikel Strandhäll får utskottsplats
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.