Myndighet får tf gd

Thomas Pålsson blir tillförordnad generaldirektör för Patent- och registreringsverket. Han har tidigare varit generaldirektör för Statens servicecenter och kommer närmast från posten som vice ordförande i Försäkringskassans styrelse.

Mellan 2013 och 2021 var Thomas Pålsson generaldirektör för Statens servicecenter. Sedan april 2021 har han varit vice ordförande i Försäkringskassans styrelse, ett förordnande som går ut den 31 mars i år. 

Tidigare har han arbetat bland annat vid finansdepartementet och socialdepartementet och har, under 1990- och 2000-talen, haft flera utredningsuppdrag. När han lämnade Statens servicecenter var tanken att han skulle gå i pension.

– Vi har skaffat ett litet ställe i Italien. Så det ska bli väldigt kul att få utnyttja det när pandemin är över, sade han i en intervju i Altinget i samband med pensioneringen.

Men den 12 mars tillträder han som tillförordnad generaldirektör för Patent- och registreringsverket när Peter Strömbäck slutar. 

{{toplink}}

Forrige artikel Björn Zoëga blir chef i Saudiarabien Næste artikel Ny ordförande för Stockholm pride
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.