Nationalekonom är ny forskningsledare på SNS

Nationalekonomen Anna Norén är ny forskningsledare på Studieförbundet näringsliv och samhälle (SNS).

Anna Norén, som doktorerade i nationalekonomi vid Uppsala universitet år 2017, ansluter sig till SNS. I nya arbetet som forskningsledare kommer hon ha ett särskilt frågor på utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor.

Hon har tidigare i sin forskning studerat föräldraförsäkringen, hur föräldrars hälsostatus påverkar deltagande på arbetsmarknaden och effekter av screening för alkoholmissbruk under graviditeten.

– Alla kapitel i min avhandling analyserar frågor som rör hälsostatus och deltagande på arbetsmarknaden. Från tidigare arbetslivserfarenheter tar jag med mig ett intresse för frågor som rör samhällsekonomin i stort, vilket jag tror kommer väl till pass på SNS, säger Norén i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Landsbygdsministern hämtar politisk sakkunnig från LRF Næste artikel Klimatpolitiska rådet vill se professor som ny ledamot
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.