Naturskyddsföreningen lämnar X: ”Alltmer irrelevant”

Efter fjorton år väljer Naturskyddsföreningen att lämna plattformen X. Anledningen: Den ökande mängden desinformation, hat och hot.

Naturskyddsföreningen har sedan år 2009 varit närvarande på X, tidigare Twitter, och har under årens lopp samlat på sig 26 000 följare. Nu är den tiden förbi.

Föreningens främsta anledning för beslutet är den ökande mängden desinformation, hat och hot på plattformen.

– Twitter/X har varit en mycket viktig plattform, men den bristande hanteringen har gjort den alltmer irrelevant, säger ordförande Beatrice Rindevall i ett pressmeddelande.

– Naturskyddsföreningen tystnar inte på grund av hat och hot, utan fortsätter självklart att ta debatten på andra plattformar med färre trollkonton och bättre förutsättningar för en öppen och demokratisk dialog.

I stället hänvisar Naturskyddsföreningen till sina konton på Facebook, Instagram, Linkedin, Tiktok och Youtube samt hemsidan naturskyddsforeningen.se.

Forrige artikel Göteborg hyllar tidigare EU-kommissionär Næste artikel Generaldirektör byter myndighet – det krävs av efterträdaren Generaldirektör byter myndighet – det krävs av efterträdaren
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.