Naturskyddsföreningens nya ordförande vill skaka om dagordningen

Beatrice Rindevall tar över som ny ordförande för Naturskyddsföreningen efter Johanna Sandahl.

Beatrice Rindevall har vid sidan av arbetet med fiskeripolitik hos Baltic Waters arbetat ideellt med miljösajten Supermiljöbloggen. Utöver det har hon erfarenheter från både Formas och av att ha drivit egen firma.

– Miljö- och klimatfrågorna är akuta, men behandlas som särintressen, säger Naturskyddsföreningens nya ordförande i ett pressmeddelande.

– Vi ser just nu det största bakslaget för miljöpolitiken i modern tid, samtidigt som forskningen är tydligare än någonsin om hur bråttom det är att ställa om. Tiden att skaka om den politiska dagordningen är nu.

Stämman tackade också av Johanna Sandahl, som valde att inte kandidera om. Därmed lämnar hon efter över ett decennium i riksstyrelsen och nio år på ordförandeposten.

Forrige artikel Nu vill Skandia vända lästrenden: ”Ytterst en demokratifråga” Næste artikel Alpin världsmästare ny ordförande för Postkodföreningen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.