Nu kan du streama filmer på utlandssemestern

KORTNYTT. Från och med den 1 april kommer streamingtjänster som till exempel Netflix och HBO Nordic att bli tillgängliga även i andra EU-länder.

Den geografiska blockeringen av streamingtjänster har diskuterats i flera år och nu blir det verklighet, europeiska konsumenter kommer nu att kunna streama filmer, musik och e-böcker via digitala abonnemang även när de tillfälligt befinner sig i andra EU-länder. 

De nya EU-reglerna träder i kraft på söndag och gäller för digitala betaltjänster. De gäller alltså inte gratistjänster som SVT, som kan välja att göra sitt utbud tillgängligt även i andra länder, men inte tvingas till det. SVT har inte uttalat sig om huruvida deras material kommer att bli tillgängligt i andra EU-länder eller inte, det skriver Europaportalen.

Forrige artikel Myndighet zoomar in strålande vildsvin i Heby Myndighet zoomar in strålande vildsvin i Heby Næste artikel Ryssland utvisar utländska diplomater
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.