Ny chef för Statens konstråd

Regeringen har utsett en ny direktör för Statens konstråd som tillträder i oktober.

Ny direktör är Patrick Amsellem. Han är sedan 2012 chef för Skissernas museum vid Lunds universitet. Amsellem har doktorerat i konstvetenskap och arkitekturhistoria vid New York University. 

– Jag ser fram emot att tillsammans med Statens konstråds medarbetare bygga vidare på Konstrådets rika traditioner och nyskapande arbete. I all sin mångfald kan konst synliggöra och aktivera miljöer. Samtidigt har den förmågan att reflektera över dagsaktuella frågor, sociala förhållanden, historia och minnen. Konst i offentliga rum ska vara en angelägenhet för alla. Den kan göra publiken till medskapare och stimulera till samtal och möten som bidrar till det offentliga samtalet och demokratin, säger Amsellem i ett pressmeddelande.

Statens konstråd är en statlig myndighet och bland annat ska myndigheten beställa och förvärva samtidskonst till statens byggnader och andra lokaler för statlig verksamhet. De har även ett tillsynsansvar. Myndigheten har i dagsläget cirka 30 anställda.

Forrige artikel Ny ansvarig för press och opinion på Saco Næste artikel Läkarförbundets ordförande slutar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.