Ny gs för IOGT-NTO-rörelsen ideell förening

Johanna Davén blir ny generalsekreterare för IOGT-NTO-rörelsen ideell förening med verksamhet i Sydostasien, Östafrika, på Balkan och i Sverige.

– Vi vill stärka samhällen som kämpar mot våld orsakat av alkohol och droger och jag ser även att vi måste fortsätta det viktiga arbetet att alkoholsäkra svenskt bistånd. Medvetenheten om att alkohol hindrar utveckling behöver öka, säger Johanna Davén i ett pressmeddelande.

Kim Reenaas är fortfarande gs för IOGT-NTO i Sverige. IOGT-NTO-rörelsen ideell förening är en separat organisation för internationell biståndsverksamhet och påverkan. Det är IOGT-NTO, Ungdomens nykterhetsförbund, Junis och Nykterhetsrörelsens scoutförbund som står bakom.

Davén kommer senast från en tjänst som administrativ chef på Evangeliska frikyrkan, EFK. Hon har läst företagsekonomi vid Stockholms universitet och har en teol kand från Örebro teologiska högskola.

Forrige artikel Vårdtopp går till PR-byrå Næste artikel Professor i Lund är ny ordförande för Formas forskarråd
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.