Ny vd för Medicpen

Jan Andersson har utsetts som ny vd för Medicpen AB. Han tillträder den 14 april 2020. 

Medicpen arbetar för att ta fram helhetslösningar som underlättar för patienter att sköta sin medicinering. Nu har styrelsen utsett Jan Andersson som ny vd för bolaget. Han efterträder Fredrik Westman som varit vd för bolaget sedan juni 2017.

Andersson har en lång erfarenhet av bolag med verksamhet inom medicinteknik. Han har bland annat arbetat inom Baxter och Gambro. Senast kommer han från Arjo där han har haft rollen som global marknadschef. 

– Jag är mycket glad över att ta mig an uppdraget som VD för Medicpen och leda bolaget till nästa nivå. Medicpens erbjudande ligger helt rätt i tiden då digitalisering är mycket viktig inom sjukvården idag. Tack vare stark innovation kan Medicpens erbjudande förbättra både livskvalitet för patienter och effektiviteten inom vården. Dessa två målsättningar är normalt sett inte lätta att kombinera, men otroligt viktiga för att bolaget skall kunna växa. Detta är en mycket bra grund för bolagets framtida utveckling, säger Jan Andersson i ett pressmeddelande. 

Forrige artikel Han är ny vd för Swedrive Næste artikel Han är Science village scandinavias nya vd
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.