Nya riksdagsledamöter till hösten

TILLSKOTT. Flera riksdagsledamöter ska gå på föräldraledighet. Det gör att nya ansikten dyker upp i riksdagshuset i höst.

Nooshi Dadgostar (V), ledamot i socialförsäkringsutskottet går på föräldraledighet den 19 augusti och kommer tillbaka till riksdagen den 1 mars 2020. Hon kommer att ersättas av Andreas Lennkvist Manriquez. Han är 25 år och sedan 2014 aktiv som kommunpolitiker i Österåker.

Socialdemokrater 

I oktober går också Sanne Lennström (S), ledamot i civilutskottet, på föräldraledighet. Närmast på tur att ersätta henne i riksdagen är Inga-Lill Sjöblom. Hon är 59 år och ordförande för LO-facken i Uppsala/Knivsta. Lennström kommer tillbaka till riksdagen i mitten av maj 2020. 

Mattias Vepsä (S), kommer att vara ledig från sitt riksdagsuppdrag den 15 juli 2019 till den 13 januari 2020. Under tiden ersätts han av 75-åriga Elsemarie Bjellqvist.

Moderater  

Johan Hultberg (M) kommer att vara föräldraledig från den 9 september till den 1 mars 2020. Under den tiden ersätts han av Lars-Arne Staxäng, som satt i riksdagen 2006-2018.

Jessica Rosencrantz (M) kommer att vara föräldraledig från den 26 augusti 2019 till den 3 maj 2020. Närmast på tur att ersätta är den tidigare partisekreteraren Sofia Arkelsten.

Sedan tidigare är följande personer föräldralediga: 

  • Teresa Carvalho (S) fram till den 30 november. Ersättare: Erica Nådin
  • Ludvig Aspling (SD) fram till den 27 juni. Ersättare Katarina Olofsson
  • Emilia Töyrä (S) fram till den 30 november. Ersättare: Hannah Bergstedt
  • Ida Drougge (M) fram till den 9 september. Ersättare: Fredrik Schulte (till den 1 juli), Richard Herrey (från den 2 juli). 

Forrige artikel Kristersson värvar pressekreterare från Timbro Kristersson värvar pressekreterare från Timbro Næste artikel Vegetarisk myndighet väcker irritation Vegetarisk myndighet väcker irritation
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.