Ordförandebyte i Företagarna

Företagarnas kongress gick på valberedningens linje och valde Halldora von Koenigsegg till ny ordförande.

Vanligtvis arbetar hon som operativ chef på biltillverkaren Koenigsegg, där hon har arbetat sedan början av 2000-talet. Efter Företagarnas kongress i Gävle den 23–24 maj står det klart att hon även blir ny ordförande för Företagarna. Hon efterträder Fabian Bengtsson som lämnar styrelsen efter sex år.

− Efter alla år som företagare vet jag att du kan vara den ensammaste personen på jorden. Genom Företagarna får du ett livsviktigt nätverk med personer som kan stötta, utmana och sparra dig till nya höjder. Mitt första steg är att lyssna på våra medlemmar om hur vi kan göra Företagarna till en ännu bättre förening – för alla Sveriges företagare, sade hon i sitt tal under kongressen.

Forrige artikel Britta Lejon omvald till ordförande för ST Britta Lejon omvald till ordförande för ST Næste artikel Region Norrbotten får ny kommunikationsdirektör
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.