PA-byrå värvar life science-rådgivare

Sofia Löfkvist och Tobias Eke Vestergren blir nya seniora konsulter på public affairs-företaget New Republic.

Sofia Löfkvist har närmast arbetat hos det amerikanska läkemedelsbolaget Baxter, där hon var ansvarig för affärsutvecklingen i Norden, Storbritannien och på Irland. Hon har tidigare också varit samhällspolitisk chef på det multinationella läkemedelsbolaget Roche.

– En åldrande befolkning, maskininlärning och digitalisering av vård tvingar fram snabba affärsmässiga och regulatoriska förändringar som ger public affairs en allt viktigare roll, säger hon i ett pressutskick.

New Republics andra rekrytering, Tobias Eke Vestergren, var senast pressekreterare hos tidigare utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S). Han har också varit strateg på Cancerfonden och public affairs-konsult med kundansvar för konton inom life science-området, läkemedelsindustrin och patientföreningar.

– Med rekryteringarna av Sofia Löfkvist och Tobias Eke Vestergren fördjupar vi vår rådgivning till befintliga kunder inom hälso- och sjukvårdsområdet samtidigt som vi breddar oss till läkemedelsindustrin och andra delar av life science, säger vd Olle Schubert.

Forrige artikel Han blir Skogsindustriernas första presschef Han blir Skogsindustriernas första presschef Næste artikel De kan vinna Vårdförbundspriset i år
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.