Pär Nuder ny styrelseordförande för AMF

Även Caroline af Ugglas tar plats i styrelsen.

Pär Nuder och Caroline af Ugglas valdes in i styrelsen vid en extra bolagsstämma.

Pär Nuder är Senior Counselor i Albright Stonebridge Group. Han är sedan tidigare också styrelseordförande i Tredje AP-fonden och Hemsö. Pär Nuder var finansminister, samordningsminister och statsministerns statssekreterare mellan 1997 och 2006.

– Jag är hedrad över förtroendet att som styrelseordförande få bidra till att fortsätta utveckla AMF. Många svenskar är beroende av ett framgångsrikt AMF. Vårt uppdrag är att skapa en trygg pension för 4 miljoner sparare, kommenterar Pär Nuder i ett pressmeddelande.

Caroline af Ugglas är vice vd och ansvarig för den samhällspolitiska verksamheten på Svenskt Näringsliv. Hon har tidigare varit aktiechef och ansvarig för ägarstyrningsfrågor samt ordförande i det etiska investeringsrådet på Skandia.

Forrige artikel Anneli Hulthén (S) slutar som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Næste artikel Olof Lavesson (M) ny ordförande i Kulturutskottet
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.