Per-Anders Sunesson ny ambassadör mot människohandel

Regeringen beslutar att Per-Anders Sunesson blir Sveriges första ambassadör för arbetet mot människohandel.

Per-Anders Sunesson är jurist och tjänstgör som enhetschef på Socialdepartementet. Han har tidigare också arbetat på justitiedepartementet där han jobbade med brottsoffrens ställning i den straffrättsliga processen, och på Socialstyrelsen där han var ansvarig för tillsynen över hälso- och sjukvård samt socialtjänsten.

– Sverige är en stark röst i världen för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Att inrätta en ambassadör för arbetet mot människohandel är ett led i detta, säger utrikesminister Margot Wallström i ett pressmeddelande.

I sin nya roll kommer Per-Anders Sunesson att föra en dialog med andra länders regeringar och myndigheter med syfte att skapa samarbeten kring frågor som rör människohandel.

Forrige artikel Lars Strannegård ny ledamot i Filminstitutets styrelse Næste artikel Nya ledamöter i Boverkets insynsråd
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.