Pingstledare avgår efter anklagelser

Daniel Alm, föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan, avgår efter anklagelser om maktmissbruk. Det handlar också om ett fall där ”en relation till en kvinna gått för långt”, skriver han på Facebook.

Daniel Alm har lett samfundet Pingst FFS sedan 2016. På sitt personliga Facebookkonto skriver han att en tidigare kvinnlig medarbetare i tisdags hade konfronterat honom med anklagelser.

”Det som har varit har uppfattats på ett sätt av mig och på ett annat av medarbetaren. Det finns ytterligare ett fall i mitt liv där en relation till en kvinna gått för långt och jag beklagar och skäms över mitt agerande. Jag förstår att mitt uppdrag som föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan är omöjligt att fullfölja och fortsätta med.”

Tillsätter utredning

Richard Svensson som är verksamhetsledare på Pingst nationellt, säger till Sändaren att man har tillsatt en extern, oberoende utredning.

– Vi har varit i kontakt med Arbetsgivaralliansen och sedan agerat på deras råd kring vilka aktörer vi kommer jobba vidare med kring det här, säger han.

Pingst – fria församlingar i samverkan, samlar 430 församlingar med runt 85 000 medlemmar.

Forrige artikel Klubbat: Wopke Hoekstra blir ny klimatkommissionär Klubbat: Wopke Hoekstra blir ny klimatkommissionär Næste artikel Lämnade SD-kansliet i augusti – ska utreda asylregler Lämnade SD-kansliet i augusti – ska utreda asylregler
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.