Pourmokhtaris politiska stab växer

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) har hittills haft en minimal politisk stab, men nu kommer förstärkning i form av två politiskt sakkunniga.

Så här långt har klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtaris politiska stab bestått av statssekreteraren Daniel Westlén och pressekreteraren Niki Westerberg. Förra veckan var det endast Pourmokhtari och den liberala kollegan Paulina Brandberg som fortfarande saknade politiskt sakkunniga bland regeringens statsråd.

Men på måndagen fick klimat- och miljöministern förstärkning, detta i form av Åsa Malmström. Malmström har en bakgrund inom Folkpartiet, bland annat som stabschef åt dåvarande utbildningsminister Jan Björklund. Hon har sedan dess bland annat arbetat som ledarskribent och konsult.


Tidigare vice LUF-ordförande på ingång

I slutet av månaden börjar ytterligare en politisk sakkunnig. Det är Axel Nordberg som har en bakgrund som kommunpolitiker i Lund, framför allt som ledamot i byggnadsnämnden, och har varit vice ordförande i LUF. Under LUF-tiden var han ansvarig för bland annat naturbruks- och miljöfrågor, enligt pressmeddelandet från regeringen.

– Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Åsa och Axel som politiskt sakkunniga till min stab. De har båda god erfarenhet av politiskt arbete, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att genomföra regeringens klimat- och miljöpolitik, säger Romina Pourmokhtari i pressmeddelandet. {{toplink}}

Forrige artikel Landsbygdsministern till svars om minskade skogspengar Landsbygdsministern till svars om minskade skogspengar Næste artikel Regeringen föreslår lättnader av internmomsen för civilsamhället Regeringen föreslår lättnader av internmomsen för civilsamhället
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.