Professor vid Stockholms universitet invald i EU-expertgrupp

Professor Christina Rudén från Institutionen för miljövetenskap har blivit invald som observatör i expertgruppen CARACAL i EU. Expertgruppen fungerar som rådgivare åt Europeiska kommissionen i kemikaliefrågor.

CARACAL, Competent Authorities for Reach and CLP, är en expertgrupp under Europeiska kommissionen. Expertgruppen ger råd till kommissionen och Europeiska kemikaliemyndigheten.

– Att Christina Rudén och Stockholms universitet blir invalda i gruppen är stort. Det gör att vi som enda universitet i expertgruppen har en möjlighet att påverka europeiskt kemikaliearbete, direkt från forskningens sida. Att det därtill sker i ett läge när kommissionen precis har presenterat kemikaliestrategin för hållbarhet, omnämnd som den största reformen av kemikalielagstiftning på två decennier, är ett guldläge, säger Hanna Sjölund, omvärldsanalytiker på Östersjöcentrum, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Jakob Granit ska leda Antarktis-arbete Næste artikel Rektor blir nationell samordnare
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.