Regeringen utser nomineringspersoner för Karolinska

Göran Bexell och Cecilia Schelin Seidegård får i uppdrag av regeringen att utse fyra ledamöter till styrelsen för Karolinska institutet.

Göran Bexell, seniorprofessor i etik och tidigare rektor för Lunds universitet, och Cecilia Schelin Seidegård, landshövding i Gotland, ska lämna förslag på fyra externa ledamöter till den nya styrelsen för Karolinska.

Regeringen utsåg tidigare i höstas fyra av ledamöterna i styrelsen, som leds av ordföranden Mikael Odenberg.

– Styrelsen har en viktig roll och ett stort ansvar för att fatta strategiska och svåra beslut kring lärosätets utveckling och fortsätta med det pågående förändringsarbetet för att återupprätta förtroendet för Karolinska institutet efter Macchiarini-skandalen. Nomineringspersonerna har nu ett mycket viktigt arbete framför sig, kommenterar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Åbjörnsson ersättare för Forssmed Næste artikel Alliansen utser kommittémedlemmar till Riksbanksutredningen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.