Regeringskansliet får ny HR-chef

Daniela Eriksson lämnar Skatteverket för att bli Regeringskansliets nya HR-direktör.

– Det är med glädje och stolthet jag tar mig an rollen som HR-direktör i Regeringskansliet. Jag ser fram emot att, tillsammans med chefer och medarbetare, fortsätta att utveckla Regeringskansliet som en av Sveriges mest attraktiva myndigheter att arbeta på, säger Daniela Eriksson i ett pressmeddelande.

Hon kommer senast från samma roll på Skatteverket, och har tidigare varit biträdande HR-direktör och kanslichef för HR-avdelningen på polisen samt chef för arbetsgivarutveckling på Arbetsgivarverket.

Henrik Holmer, Regeringskansliets förvaltningschef, kommenterar rekryteringen:

– Daniela Eriksson har mycket gedigen kunskap inom HR-området och lång erfarenhet från statlig verksamhet. Det är en bra grund när hon ska leda utvecklingen av Regeringskansliet som arbetsgivare och fortsätta det utvecklingsarbete inom HR-verksamheten som inleddes 2021, säger han.

Daniela Eriksson tillträdde tjänsten den 29 maj.

Regeringskansliets tidigare HR-direktör, Magnus Lundström, lämnade i februari för samma tjänst hos Försäkringskassan.

{{toplink}}

Forrige artikel Jacob Wallenberg fortsätter som ordförande för Svenskt Näringsliv Næste artikel Hon ska leda nya Pliktrådet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.