Region Stockholm rekryterar till Brysselkontor

Tobias Eriksson tillträder tjänsten som EU policy officer med ansvar för bland annat forsknings- och innovationspolitik. 

Tobias Eriksson kommer närmast från avslutad masterexamen i Europastudier från Göteborgs universitet. Han har även tidigare arbetat på både Svenskt näringslivs och Göteborgs stads EU-kontor i Bryssel. Tobias Eriksson tillträder tjänsten omgående.

– Jag ser fram emot att vara med och bidra till Stockholms arbete här i Bryssel. Vi har en spännande höst framför oss med en ny mandatperiod för EU. Inte minst ska det bli intressant att följa utvecklingen med Brexit, säger Tobias Eriksson i ett pressmeddelande. 

Region Stockholms EU-kontor i Bryssel har fem heltidsanställda och bistår lokala myndigheter, kommuner, regioner och landsting i Sverige med att tillhandahålla information och kommunicera med EU. Det finns sammanlagt cirka 15 kontor i Bryssel som är finansierade av svenska regioner och kommuner. 

 

Forrige artikel Johan Pehrson återvänder till justitieutskottet Næste artikel Demoskop får ny vd
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.