Röda korset rekryterar ordförande från FN-förbundet

Anna Hägg-Sjöquist är Svenska Röda korsets nya ordförande.

Anna Hägg-Sjöquist är vald till ny ordförande för Svenska Röda korset, och efterträder därmed Margareta Wahlström.

– Vi står inför stora humanitära utmaningar både i Sverige och i världen till följd av de långsiktiga konsekvenserna av pandemin i en tid av klimatförändringar. Fler människor än någonsin är på flykt. Vi ser ökad fattigdom, psykisk ohälsa och att allt fler människor hamnar i utanförskap. För att klara de utmaningar vi har framför oss behöver vi kraftsamla. Röda Korset, världens största humanitära organisation, behövs kanske mer nu än någonsin under de senaste decennierna, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna Hägg-Sjöquist har en lång karriär inom Röda korset bakom sig, från ungdomsförbundet, folkrättshandläggare, chef för frivilligt socialt arbete, samt ansvarig för globala fredskonferensen.

Anna Hägg-Sjöquist har även arbetat i Chile och i Sudan. Hon kommer närmast från rollen som generalsekreterare på Svenska FN-förbundet.

Forrige artikel MP-profil gravid Næste artikel Språklärare blir sommarvärd i P1
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.