S: Fler fältassistenter ska stoppa nyrekryteringen till gängen

För att sommaren inte ska bli en ”rekryteringsfest” för gängen behövs akuta förstärkningar av arbetet mot nyrekryteringen, menar Socialdemokraterna som på tisdagen presenterade åtgärder mot skjutvåldet.

Efter den senaste tidens skjutningar presenterar Socialdemokraterna nu förslag på åtgärder för att få bort vapnen från gatorna och stoppa nyrekryteringen till gängen. 

Partiet vill:

  • Utlysa en tillfällig vapenamnesti.
  • Införa belöning för tips om illegala vapen.
  • Förtydliga regleringsbreven för Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten och Tullen så att alla myndigheter har i uppdrag att minska tillgången till illegala vapen och motverka vapensmugglingen till Sverige.

– Våg efter våg av brutala skjutningar sveper över vårt land, dåd utförda av unga pojkar. De splittrar familjer och släcker liv. Vi får aldrig vänja oss vid detta. Det här måste få ett slut, säger Magdalena Andersson i ett pressmeddelande

Rekryteringsfest

Partiet vill också se att resurser tillförs redan till sommaren för att stärka upp med fler fältassistenter.

”Sverige har ett exceptionellt läge med brutala skjutningar och rekryterande gäng. Samtidigt går barnen på sommarlov mitt i en ekonomisk kris. För att sommaren inte ska bli en rekryteringsfest för gängen behövs en omedelbar förstärkning av arbetet mot nyrekryteringen redan denna sommar”, skriver man i pressmeddelandet.

Forrige artikel Hot och halmgubbar i spelet inför återställningsomröstning Hot och halmgubbar i spelet inför återställningsomröstning Næste artikel Steg mot ökat skydd för gig-jobbare – ”inte tillräckligt” enligt kritiker Steg mot ökat skydd för gig-jobbare – ”inte tillräckligt” enligt kritiker
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.