S-ledaren om Kinberg Batras rekrytering: ”Omdömeslöst”

Anna Kinberg Batra, landshövding i Stockholm, granskas av JO efter flera omdiskuterade rekryteringar. ”Att sätta upp en lapp i receptionen och sedan rekrytera en kompis, det är ju omdömeslöst”, säger S-ledaren Magdalena Andersson.

I förra veckan meddelade JO, Riksdagens ombudsmän, att man inleder en granskning av flera rekryteringar som gjorts av Anna Kinberg Batra. Bland annat har landshövdingen infört en ny tjänst som planeringschef på Länsstyrelsen i Stockholm. En annons sattes upp i myndighetens reception och en vän till Batra sedan anställdes, vilket Aftonbladet kunde avslöja.

Nu kommenterar Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson den tidigare M-ledarens agerande.

– Att sätta upp en lapp i receptionen och sedan rekrytera en kompis, det är ju omdömeslöst, säger Magdalena Andersson (S) på en träff med riksdagens journalister

S-ledaren menar att det nu är upp till Ulf Kristersson att bedöma hur han ser på Kinberg Batras agerande.

– Där är det viktigt att han har samma måttstock för alla chefer som utses av regeringen och att det gäller oavsett om man har moderat partibok eller inte.

Regeringen har tidigare meddelat att de har förtroende för alla myndighetschefer tills annat sägs.

{{toplink}}

 

Forrige artikel Utskottet till regeringen: Lös detaljerna kring juridiskt kön Utskottet till regeringen: Lös detaljerna kring juridiskt kön Næste artikel Ministern: Upp till Kinberg Batra att bygga upp förtroendet Ministern: Upp till Kinberg Batra att bygga upp förtroendet
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.