Sabuni startar podcast om ledarskap

Hur påverkas en persons ledarskap av vilken plats i syskonskaran hen har? Stämmer det att det äldsta syskonet ofta är ansvarstagande medan det yngsta syskonet är risktagande? Det är frågor som diskuteras i den nya podcasten Mogerud-Sabuni. 

Podcasten leds av Liberalernas tidigare partiledare Nyamko Sabuni tillsammans med Åsa Mogerud, Sverigechef för kommunikationsbyrån Hill + Knowlton. I podden möter Sabuni och Mogerud inflytelserika människor för samtal bland annat om hur en persons plats och roll i syskonskaran påverkar dennes ledarskap. Även frågor om hur man som ledare bör ta plats i det offentliga rummet diskuteras.

Till Dagens Opinion säger Mogerud att initiativet till podcasten tagits av henne och Sabuni och utgår från deras egna yrkeserfarenheter och intressen. 

 – Vi har ett stort intresse för vad som formar människor. Uppväxt och plats i syskonskaran är tongivande, men så klart inte allt. Många äldstabarn tränar redan från småbarnsåren på att leda och fatta beslut, så många av våra vd och ministrar är äldstabarn.

I det första avsnittet, som publicerades 1 december, gästades Sabuni och Mogerud av Rikard Josefson, före detta vd för Avanza. Senare under säsongen kommer Sabuni + Mogerud även besökas av bland annat Paulina Brandberg, jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister, Annika Winsth, chefsekonom på Nordea och Johan Grönvall, vd på Wolt. 

Forrige artikel Hon lämnar Tullverket – får chefsroll på utbildningsdepartementet Næste artikel De ska bestämma vilka som får det nya mediestödet De ska bestämma vilka som får det nya mediestödet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.