Sahlgrenskas direktör utsedd till ordförande i vårdkompetensråd

Ann-Marie Wennberg Larkö, professor sjukhusdirektör för Sahlgrenska universitetssjukhus, är ny ordförande i det nationella vårdkompetensrådet. 

Det var i september som Socialstyrelsen blev ombedd av regeringen att inrätta ett nationellt vårdkompetensråd, där de ska samordna, kartlägga och effektivisera kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården. Enligt ett beslut från regeringen har Wennberg Larkö utsetts till ordförande i rådet. 

– Kompetensförsörjningen i sjukvården är en nyckelfråga för att klara de utmaningar vi står inför – men också för att kunna utnyttja de nya möjligheter som vi utvecklar medicinskt och tekniskt. Sjukvården har aldrig haft så mycket att erbjuda sina patienter som i dag, men vi kan inte arbeta på samma sätt som vi gjort tidigare, säger Wennberg Larkö i en kommentar på Sahlgrenska universitetssjukhusets webbplats. 
 

Forrige artikel Ny chef på ENBW Næste artikel Karlsbro (L) får ny utskottsplats i EU-parlamentet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.