Scouterna får två generalsekreterare

Johan Pettersson blir ny generalsekreterare vid sidan av redan befintliga generalsekreterare Anna-Karin Hennig.

Scouterna har av tradition delat ledarskap på flera instanser inom organisationen, bland annat ordföranderollen. Nu inför man detta även på den högsta ledarpositionen som generalsekreterare.

Krävs ” nyfikenhet och ödmjukhet”

Johan Pettersson ska tillsammans med Anna-Karin Hennig dela på generalsekreterarrollen. Han kommer senast från en tjänst som generalsekreterare på Oxfam, och har tidigare haft olika roller inom Läkare utan gränser.

– Det känns som en spännande utmaning att gå in i en organisation med delat ledarskap. Inte minst med tanke på att det är första gången som Scouterna genomför delat ledarskap på generalsekreterarposten, säger han i ett pressmeddelande.

– Det kommer att kräva både nyfikenhet och ödmjukhet från min sida, men jag ser verkligen fram emot att samarbeta med Anna-Karin Hennig som har en gedigen erfarenhet från scoutrörelsen.

Konstruktivt

Anna-Karin Hennig har varit engagerad i scoutrörelsen hela sitt liv och gick på sitt första scoutmöte som åttaåring. Hon blev vald till organisationens generalsekreterare år 2020.

– Jag är övertygad om att jag och Johan Pettersson har alla förutsättningar för att skapa ett framgångsrikt och konstruktivt ledarskap tillsammans, säger hon i ett pressmeddelande.

Johan Pettersson börjar sin nya tjänst den 1 augusti 2021.

Forrige artikel Efter nio år – Bergström lämnar Fores Næste artikel Vetenskapsrådet beviljar 417 miljoner till forskarskolor
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.