SD-ledamot åtalad

RÄTTSVÄSEN. Riksdagsledamoten Martin Kinnunen har åtalats för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Enligt åklagare vid Ekobrottsmyndigheten har Kinnunen gjort sig skyldig till brotten som styrelseledamot i bolaget Samtid & Framtid AB som har kopplingar till Sverigedemokraterna. Åtalet gäller händelser under 2013-2014. Utredning visar att inkomstskatt och moms har deklarerats felaktigt, vilket i detta fall räknas som grova skattebrott, enligt Ekobrottsmyndigheten

– Vi har också funnit att man har åsidosatt bokföringsskyldigheten enligt bokföringslagen genom att bokföra allt i efterhand, alldeles för sent. Osanna fakturor har även använts som verifikationer i bokföringen. Eftersom det rör sig om mycket stora belopp räknas brotten som grova, säger vice chefsåklagare Jakob Holmberg, på Ekobrottsmyndigheten, i ett pressmeddelande.

Martin Kinnunen säger i en kommentar att han inte har gjort något brottsligt och att han är full av tillförsikt inför  den rättsliga prövningen och att denna kommer att rentvå honom från anklagelserna.

 

Forrige artikel Dansk försvarsminister avgår Næste artikel Danmark får ny försvarsminister
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.