SD-topp utesluts

SD:s oppositionsråd i Region Dalarna, Benny Rosengren, utesluts. Vilket Dalarnas tidningar var först med att rapportera.

Anledningen till uteslutningen är inte offentlig. Partiet har meddelat att ”Benny Rosengren har blivit utesluten ur Sverigedemokraterna efter partistyrelsens beslut i måndags. Bakgrunden till detta är högst att betrakta som en intern angelägenhet”.

Enligt Rosengren själv är det för att han anklagas för att ha varit hotfull och misskrediterat medlemmar.

– Jag har hållit på i tio år, men varför ska man vara med i ett parti som är så toppstyrt, ja nästan fasciststyrt, nästan som en sekt. Jag har försökt ändra på det där men det fortsätter likadant, säger Benny Rosengren till SVT Dalarna.

Rosengren är oppositionsråd i Region Dalarna och ledamot i kommunfullmäktige i Ludvika. Han planerar att fortsätta i båda rollerna som politisk vilde.

Forrige artikel 10 000 trafikverkare har fått en ny generaldirektör 10 000 trafikverkare har fått en ny generaldirektör Næste artikel Ledamot byter utskott
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.