SD-trotjänare lämnar utskott

SKIFTE. Den tidigare partitoppen Johnny Skalin (SD) slutar som ledamot i både EU-nämnden och skatteutskottet.

Johnny Skalin är en av blott elva sverigedemokratiska riksdagsledamöter som har varit med sedan partiet kom in i riksdagen år 2010. Under de första åren i riksdagen innehade han dessutom en av de tyngsta posterna i partiet, som ekonomisk-politisk talesperson och ledamot i finansutskottet.

Successivt har dock flera av SD:s första riksdagsledamöter tappat mark och förlorat tunga poster. Skalin slutade som ekonomisk-politisk talesperson redan år 2012 och blev då i stället ledamot i EU-nämnden. Men nu har han även lämnat den platsen. Det blir i stället Charlotte Quensel (SD), riksdagsledamot sedan 2018, som går från suppleant till ordinarie ledamot.

Skatteutskottet

År 2019 lämnade Johnny Skalin också partistyrelsen, men blev i samma veva ledamot i skatteutskottet. Även den platsen har han nu lämnat. Den tas över av Anne Oskarsson (SD), som därmed får sin första ordinarie utskottsplats.

Forrige artikel Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (14 jan) Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (14 jan) Næste artikel Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.