SKB plockar ny vd från Trafikverket

Svensk kärnbränslehantering har nu hittat en efterträdare till förra vd:n Johan Dasht som gick över till Vattenfall vattenkraft i december förra året. Stefan Engdahl, i dag planeringsdirektör på Trafikverket, blir ny vd.

I december förra året lämnade Johan Dasht vd-stolen på SKB för att bli ny vd på Vattenfall vattenkraft. Nu har SKB hittat en ny ordinarie vd: Stefan Engdahl. Han tillträder sin nya tjänst i oktober.

Engdahl är i dag planeringsdirektör med ansvar för planering av statlig infrastruktur för vägar, järnvägar samt långsiktigt även för sjö- och luftfart på Trafikverket.

– Stefan Engdahl har en gedigen erfarenhet av att leda stora program och infrastrukturprojekt i en verksamhet som påverkas av politiska beslut. Han har också stor vana av affärsmässiga förhandlingar och dialoger. Den här erfarenheten i kombination med ett resultatorienterat ledarskap är viktigt i den intensiva fas SKB befinner sig i, säger Torbjörn Wahlborg, produktionschef vid Vattenfall, i ett pressmeddelande.

Vattenfall är den största delägaren i SKB och har lett rekryteringen av ny vd, enligt pressmeddelandet.

Tillförordnad vd har varit Jessica Palmqvist.

 

Forrige artikel Prästkandidat blir pressassistent hos socialministern Næste artikel Spansk minister ny konkurrent till Östros om EU-toppjobb
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.